Cartofi Rosti

clatite de cartofi modalitate de preparare elvetiana

Ingrediente

150 gr Cartofi
10 Gr Usturoi 
Ulei de masline 
Sare 
Piper

Etapa 1 – Pregatire compozitiei 

 

Curatati cartofii. 
Dati cartofii prin razatoare. 
Fierbeti cartofi rasi timp de 3 minute, dupa care ii strecurati si ii zvantati intr-un prosop de hartie absorbanta.
Pisati usturoiul si amestecati cu cartofii rasi.
Adaugati sare si piper.

Etapa 2 – Prepararea clatitei de cartofi

Obtineti 120 gr de compozitie pentru o portie.
Adaugati intro tigai putin ulei si cand s-a incalzit adaugati compozitia de cartofii rasi
Prajiti pe fiecare parte in jur de 7 minute pana cand capta o culoare aurie-aramie.
Dupa ce ati prajita asezati-o pe un servetel absorbant pentru a trage surplusul de ulei.

Clatitele din cartofi pot fi preparate din timp.

Inainte de a fi servite, incalziti la cuptor.